Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han jagar ny utgivare

Publicerad: 27 september 2010, 15:08

NTM:s koncernchef Lennart Foss söker redan Ola Sigvardssons efterträdare på Corren: – Vi håller honom inte längre än vi måste.


Ämnen i artikeln:

Lennart FossÖstgöta-Corren

Lennart Foss kommer just från ett informationsmöte med personalen på Corren, där nya PO Ola Sigvardsson varit chefredaktör i sex år och publisher de två senaste.

– Han har gjort ett strålande jobb, säger koncernchefen. Han kom till en broadsheettidning, gjorde tabloid, fick nytt ägarskap och publisheransvar och har byggt ett bra mediehus med tv, webb och gratistidningen Extra.

Ola Sigvardsson har sex månaders uppsägning och ska tillträda som Allmänhetens Pressombudsman den 1 mars. Men nu blir han ”lame duck” på Corren:

– Därför har jag startat sökandet efter hans efterträdare redan i dag, säger Lennart Foss. Jag ska ta hjälp av proffs utifrån. När en ny publisher är på plats får Ola gå.

Corren ingår i NT Media som bland annat äger Norrköpings Tidningar, Upsala Nya Tidning, Norrbottenstidningarna och tidningarna på Gotland samt lokal-tv-stationer och gratistidningen Extra Östergötland.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.