Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han lämnar Aftonbladet och SvD

Publicerad: 17 januari 2011, 13:07

Gunnar Strömblad lämnar ordförandeposten i Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Hans efterträdare blir Schibsted Sveriges vd Raoul Grünthal.


Ämnen i artikeln:

Gunnar StrömbladRaoul GrünthalSchibsted

Gunnar Strömblad trappar ner. Foto: Pressbild.

– Det känns som ett bra tillfälle att slå av på takten en aning. Aftonbladet och Svenska Dagbladet är inne i en mycket bra period sedan ett antal år. Svenskan utsågs i fjol till "Årets Dagstidning" i Sverige, Aftonbladets totalräckvidd och resultatutveckling är imponerande. Den här lösningen ger mig mer tid
för det allra viktigaste i mitt liv, mina barnbarn, säger Gunnar Strömblad i ett pressutskick.

Han kommer dock fortfarande att vara ordförande för Schibsted Sverige och som ledamot av koncernledningen i Schibsted Media Group med ”fortsatt ansvar för vissa koncerngemensamma projekt”.

– Gunnar Strömblad har gjort ett mycket bra jobb som styrelseordförande i de svenska tidningarna.    Jag är glad och tacksam för att vi nu behåller hans kompetens i koncernledningen. Samtidigt känner jag mig trygg i att Raoul Grünthal nu tar över uppgifterna och ser fram emot att ha honom som medlem i koncernledningen, säger Rolv Erik Ryssdal, koncernchef Schibsted Media Group.

Raoul Grünthal tar formellt över ordförandeskapet på bolagsstämman i april. Då tar han även plats i Schibsted Media Groups styrelse.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.