Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han lämnar Vattenfall för Folksam

Publicerad: 15 april 2010, 09:08

Vattenfall Norden tappar presschefen Erik von Hofsten till Folksam. Han får en nyinrättad tjänst som chef för den nya sammanslagna informationsavdelningen hos försäkringsjätten.


Ämnen i artikeln:

FolksamVattenfall

Erik von Hofsten.

Erik von Hofsten, 46, lämnar kommunikationssstabrn på Vattenfall Norden.

Folksam gör en sammanslagning av info- och pr-avdelningarna. Den nya sammanslagna informationsavdelningen rymmer allt – informationsavdelningen med ir, internkommunikation, kriskommunikation, pr och mediarelationer. Erik von Hofsten ska leda avdelningen, tjänsten är nyinrättad.

– Vi ville ha en informationschef med erfarenhet av att leda organisationsutveckling i komplexa organisationer. Folksam har också fått ett allt större behov av att arbeta aktivt med IR-frågor, där kommer Erik ha en viktig roll. Både som stöd för ledningen och i samspelet med journalister och finansmarknader blir Eriks erfarenhet värdefull, säger Folksams kommunikationsdirektör Pia Carlsson Thörnqvist, i en kommentar.

Erik von Hofsten är civilekonom från Handelshögskolan. Han har tidigare bland annat även varit informationschef i Fastighetsägarna Sverige och biträdande ir-chef hos Skanska.

Han tillträder i augusti.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

FolksamVattenfall

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.