Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Han tar över SvD Näringsliv

Publicerad: 26 augusti 2010, 09:51

Olle Zachrison – tidigare chef för TV8:s Finansnytt, samt nyhetsreporter och krönikör på E24 och SvD – tar över SvD Näringsliv. Uppdraget: lyfta SvD:s affärsjournalistik – i första hand utlandsbevakningen och webben.


Ämnen i artikeln:

Olle ZachrisonSvDSvD Näringsliv

Olle Zachrison.

SvD lägger krut på att stärka och förnya SvD Näringsliv.

Olle Zachrison blir ny chef för tidningen. Han ersätter Gunvor Frykholm, som i stället får titeln ”operativ chef, med ansvar för organisation, ekonomi och utveckling”.

– Med Olle Zachrison som ny chef stärker vi Näringslivs position. Olle kommer med sin starka profil, sin kompetens och sitt nätverk inom näringslivet att få en avgörande roll i vår satsning på att ytterligare lyfta SvD:s affärsjournalistik, säger SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson i en kommentar.

Olle Zachrison blir också ansiktet utåt för SvD Näringsliv. Målet är att komma närmare näringslivsfolket och profilera SvD:s varumärke ytterligare, exempelvis genom att leda seminarier, synas i tv och debatter.

Han vill stärka nyhetsarbetet – reportrarna ska ut och träffa mer folk och skapa personliga relationer med makthavarna.

Även utlandsbevakningen ska stärkas.

– Svensk ekonomi påverkas så mycket av vad som händer i världen – därför ska vi satsa på en ännu bättre världenbevakning.

Han säger också att samarbetet med SvD-ägda affärssajten E24 ska utvecklas. Resumé har tidigare skrivit om den interna konkurrenssituationen mellan sajterna.

Olle Zachrison har arbetat på båda sajterna.

– Jag är ett levande bevis på att vi kan samarbeta. Vi ska länka mer till varandra och vi tjänar båda på ett utvecklat samarbete.

Konkurrenterna är framför allt Dagens Industri och DN.

– Vi har något Dagens Industri inte kan erbjuda – en hel och komplett dagstidning. När det gäller DN kommer vi inte att ha fokus på privatekonomi som dem.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.