Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hela nyhetsledningen utbytt

Publicerad: 20 januari 2010, 16:01

Mattias Bergman och Niklas Lagerstedt blir nya nattchefer på DN. Helena Garcia och Claes Sjödin blir biträdande nattchefer. Därmed har Gunilla Herlitz bytt ut samtliga chefer i nyhetsorganisationen.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGunilla Herlitz

DN:s chefredaktör Gunilla Herlitz har utsett en helt ny nyhetsledning på tidningen.

Niklas Lagerstedt är en av DN:s fyra nyanställningar. Han var nyhetschef på gratistidningen City när han värvades till det tunga jobbet som nattchef på DN. Han turas om att sköta nattchefsjobbet med Mattias Bergman som hämtas från DN:s ekonomiredaktion.

Som biträdande nattchefer utses Helena Garcia, som tidigare var redigerare på ekonomiredaktionen. Hon delar uppdraget med Claes Sjödin som hämtas från sporten.

De avgående nattcheferna är Lisa Sjöqvist, som ska arbeta med utrikesmaterial vid nyhetsdesken, och Lars Axelsson, som blir planerare och får ratta dagbok. De är de sista två cheferna från förra chefredaktören Thorbjörn Larssons nyhetsorganisation.

Sex av tidningens redigerare placeras nu i personalpoolen. I stället nyanställs två redigerare från DN:s bemanningsföretag Marieberg Media. Samtidigt står det klar att DN avvecklar sina stringers i Göteborg och Umeå.

Den nya organisationen diskuteras på onsdag eftermiddag på ett klubbmöte, där stämningen uppges upprörd över att DN nyanställer samtidigt som sex anställda varslats.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.