Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Helin stoppar pissinslag

Publicerad: 9 oktober 2009, 09:16

Aftonbladet intervjuade Flemming Östergaard, chef för Parken, där Sverige möter Danmark i morgon. De lyckades även få med hans toalettbesök, men det stoppades av chefredaktören Jan Helin.

Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladetJan Helin

TR

Tobias Rydergren


Jan Helin stoppade sändningen av toalettbesöket.

Efter intervjun med Aftonbladets webb-tv bjuder Flemming Östergaard på en öl och går sedan själv på toaletten. Men han glömmer att ta av sig myggan.

Hans toalettbesök registreras av Aftonbladet. Men det kommer inte tittarna att få del av. Chefredaktör Jan Helin stoppar inslaget. Han motiverar beslutet i ett mejl som Resume.se tagit del av.

”Även en dansk har rätt att gå på muggen i fred. Det är extremt integritetskränkande att sända en ljudupptagning från när någon går på muggen. Det som är kul i dag kan vara vår värsta mardröm i morgon.
Kalla mig gärna ynkrygg som ägnar mig åt missriktad humanism i ett läge där landet behöver enas till strid”

Inslaget kommer att sändas i Aftonbladets webb-tv, men ljudet från toalettbesöket ersätts av ett pip. Robert Laul på Sportbladet tycker att det är trist.
– Det stämmer att Helin bestämde att vi inte fick sända inslaget med ljud. Jag tycker att vi hade kunnat köra med ljud, det är trots allt speciella omständigheter; vi möter Danmark i ett avgörande VM-kval
och vi ville skoja med en dansk fotbollspamp. Då tycker jag gott att man kan tänja på de publicistiska gränserna lite.

Inslaget sänds från klockan 12.00 i programmet Laul Calling på aftonbladet.se idag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev