Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Herlitz tar med sig Sjöshult

Publicerad: 2 september 2009, 10:45

Idag klockan 12.00 kommer två av Sveriges största nyhetsredaktioner, DN och DI, kunna gå ut med nyheten som alla andra redaktioner publicerade i fredags: Gunilla Herlitz tar över efter Thorbjörn Larsson och Lena Herrmann,


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGunilla HerlitzFredrik SjöshultDagens Industri

Fredrik Sjöshult. Foto: Andreas Elgstrand

Det var nyhetsbyrån Direkt som gick ut med nyheten om chefredaktörsbytet i fredags. Därmed kom den i och för sig ut även på DI.se. Men varken sajtens eller tidningarnas reportrar har lyckats knäcka nyheten om tidningens nya chef. Inte heller på DN har redaktionen kunnat berätta om nya chefredaktören för läsarna.

Men idag klockan 12 kommer nyheten att presenteras för personalen. Enligt uppgifter till Resume.se hålls det då stormöte parallellt på de båda tidningarna. Då kommer också fler detaljer om hur de båda organisationerna påverkas av den nya ledningen. Sedan tidigare är det känt att Dagens Industris redaktionschef Peter Fellman tar över som chefredaktör.

Gunilla Herlitz kommer också ta med sig sin favoritreporter Fredrik Sjöshult till Dagens Nyheter, enligt vad Resume.se erfar. På DN kommer hon också få jobba med Åsa Tillberg som tidigare var redaktionschef på DI. Idag basar hon för DN Ekonomi.

Uppdatering: I en tidigare version av artikeln pekades Anders Lundborg ut som ny redaktionschef på DI. Han skriver i ett mejl till Resume.se att han inte är intresserad av jobbet och ”att ingen skulle komma på den vansinniga tanken att erbjuda mig ett sådant jobb”.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.