Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hr-chefernas svar på fackkritiken

Publicerad: 19 november 2014, 12:19

I morse gick fackklubbarna på Schibsted ut med kritik mot att bemanningsanställda inte har samma villkor som anställda på tidningarna. Nu slår hr-cheferna på Schibsted tillbaka på kritiken.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibstedSchibsted Media

Resumé har under flera dagar rapporterat om Aftonbladet och Svenska Dagbladets nedskärningar. 30-40 tjänster beräknas försvinna på Aftonbladet, och SvD kommer att skära ner på sin redigeringsavdelning.

Tidningarna hoppas på att de anställda ska nappa på ett avgångsvederlag de erbjudits för att slippa avskeda någon. Men anställda på bemanningsföretaget Schibsted media får inte samma erbjudande och har helt andra villkor.

Det fick fackklubbarna att rasa mot Schibsted och i morse gick de ut och kallade personalpolitiken "cynisk". De kräver lika villkor för alla, oavsett om man är bemanningsanställd eller anställd på någon av tidningarna.

Nu svarar hr-cheferna och Schibsted Medias vd Eva Idmark i ett uttalande:

"Vi har respekt för fackklubbarnas synpunkter. Både Aftonbladet och Svenska Dagbladet ställer nu om respektive organisation för att ytterligare stärka sina positioner online samt optimera och sätta fokus på printprodukterna. Avgångsvederlagen är en kostnad bolagen väljer att ta för denna omställning. I Schibsted Media är det annorlunda. Bolaget står inför en arbetsbrist eftersom uppdragen från kundföretagen blir färre."

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.