Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hyllas av läsarna för dambevakningen

Publicerad: 15 juli 2013, 06:34

Glöm hatet - Sveriges största sporttidning märker av en helt annan syn på de svenska EM-tjejerna. Sportbladet har aldrig förr skrivit så mycket om ett dammästerskap - och läsarna hyllar bevakningen.


Ämnen i artikeln:

Sportbladet

- Intresset är enormt och läsarreaktionerna är positiva, säger
Sportbladets chef Håkan Andreasson till Resumé.

De omskrivna hatinläggen mot damlandslaget förra veckan bleknar när det nu ges en helt annan bild av sportläsarnas syn på dam-EM och bevakningen av turneringen.

Sportbladet storsatsar och möts av hejarop, berättar Sportbladets chef Håkan Andreasson.

Med tanke på twitterhatet mot damerna - hur är läsarreaktionerna på att ni skriver så mycket om EM nu?

– Med stor majoritet, positiv. Vi får många berömmande mejl av människor som i vanliga fall inte hör av sig till oss och det tycker vi är jättekul. Läsarna ser själva att det är en stor fest som pågår och vill läsa om det. Att det sen finns en del mindre begåvade män som ska hacka på damerna är beklagligt men det är faktiskt inte fler än när vi skriver om andra idrotter.

Hur är läsarnas ton mot era utsända reportrar?

– Även här är tonen mest positiv och glad. Visst får reportrarna även negativa mejl men inte fler än när vi skriver om andra idrotter.

Ni kan väl aldrig ha skrivit så mycket om ett dammästerskap?

– Nej, det har vi inte. Detta är det största dammästerskap vi haft i Sverige och med Pia Sundhage som förbundskapten, några fixstjärnor och faktiskt hyggliga guldchanser är intresset mycket stort.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Sportbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.