Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ilska efter lista med "snyggaste" handbollsspelare

Publicerad: 19 december 2014, 07:25

Listar kvinnliga handbollsspelare.

Foto: Skärmdump från Ekstrabladet.

Den danska tidningen Ekstrabladet får kritik för att de listar EM:s snyggaste handbollsspelare och Alliansen sparar på kulturverksamhet i stället för på kulturtidskrifter. Läs fler nyheter i Morgonsvepet.


Ilska efter lista med "snyggaste" handbollsspelare
Den danska tidningen Ekstrabladet har publicerat en lista de döpt till "EM i sexappeal: Här är de 10 snyggaste tjejerna" på de kvinnliga handbollsspelare de anser vara snyggast i årets handbolls-EM. De uppmanar också läsarna att rösta fram den snyggaste. Nu rasar svenska spelaren Johanna Ahlm mot tidningen.
– Det är idiotiskt. Va fan, vi spelar handboll, säger Johanna Ahlm till Aftonbladet.

Ekstrabladet kommenterar:
"Vi vet att det är motbjudande att bedöma handbollsspelare på utseendet, men vi kunde inte motstå frestelsen".

Instagram rensar bort spamföljare - många blir arga
Artisten Justin Bieber har plötsligt 3,5 miljoner färre följare på Instagram - vilket inte beror på att han sjunkit i popularitet. Instagram har nämligen rensat bort spamanvändare i en insats kallad "Instagram Rapture". Det har fått flera att bli förbannade, till exempel rapparen Ma$e som i protest avslutade sitt konto när det i och med rensningen gick från 1,6 miljoner följare till 100 000, skriver The Verge (via Omni).

Alliansens sparar på kulturverksamhet i stället
Under gårdagen drog Alliansen tillbaka det kritiserade förslaget om indraget stöd till kulturtidskrifter. Med ett fortsatt sparkrav på 15 miljoner ska det plockas från bidragen till regional kulturverksamhet i stället, skriver TT.

Reklamen får vara kvar i Lund
Det har tidigare varit tal om att det ska införas begränsningar för reklam i den offentliga miljön i Lund. Nu har kommunfullmärktige sagt nej med minsta möjliga marginal. Bakgrunden till förslaget är att vänsterpartisten Mats Olsson tyckte att invånarna skulle slippa få budskap upptryckta i ansiktet. Det skriver Sydsvenskan.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.