Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Inget Försvaret ser på med blida ögon"

Publicerad: 5 juni 2009, 11:43

Staffan Erfors är inte bara reporter. Han är reservofficer också. – Rent generellt är kontakter med organiserad kriminalitet inget som Försvaret ser på med blida ögon, säger Roger Magnegård, presschef vid Försvarsmakten.


Ämnen i artikeln:

Staffan Erfors

Staffan Erfors är kapten i reserven. Foto: Resumé

Föga oväntat ser Försvaret allvarligt på om någon medarbetare umgås med kriminellt belastade personer.  
Men Roger Magnegård, presschef vid Försvarsmakten, vill inte kommentera om Staffan Erfors personliga kontakter med Thomas Möller kan ge upphov till några repressalier från försvaret sida.
– Försvarsmakten kommenterar aldrig enskilda säkerhetsprövningar, vilket det här rör sig om. Men rent generellt är kontakter med organiserad kriminalitet inget som Försvaret ser på med blida ögon, säger Roger Magnegård, presschef vid Försvarsmakten.

Kommer ni att agera på något sätt?
– Jag kan inte säga något om den saken av samma orsak: vi kommenterar aldrig enskilda säkerhetsprövningar. Det här är relativt nytt även för oss.

Du kan alltså inte kommentera om det kommit in någon anmälan mot Staffan Erfors eller om ni själva tagit några initiativ?
– Nej.

Finns det liknade exempel där Försvaret agerat?
– För ett par år sedan hade en yrkesofficer samröre med kriminellt motorcykelgäng, han var medlem. Det slutade med att han skildes från tjänsten. Han sa upp sig.

Se intervjun med Staffan Erfors från Resume-TV i april 2008 nedan.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Staffan Erfors

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.