Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Jag hade jävligt ont i arslet"

Publicerad: 21 juni 2010, 08:22

Efter 34 år fick Aftonbladet kyssbilden de missade förra kungliga bröllopet. Den här gången satt fyra fotografer i en inlånad lägenhet mittemot kyrkporten. – Det är klart att det var en speciell dag på jobbet. Jag hade jävligt ont i arslet, säger Urban Andersson fotograf på Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Det kungliga bröllopetAftonbladet

Det blev en lång väntan i lägenheten. Gamla Stan spärrades av klockan tolv på bröllopsdagen och därefter kom ingen in. Polisen kollade igenom trapphus och lägenheter.
– De ville ha koll på vilka som var där, men poliserna var trevliga. De satt och fikade med oss, säger Urban Andersson.

Huset de satt i och det närliggande området var fullkomligt belamrat med journalister.
– Det var ändå lugnt, alla hade sin glugg som de satt i.

För Urban Andersson blev väntan inte bara lång utan också smärtsam där han satt på marmortrappen ute i trapphuset. När bildtillfället väl dök upp gällde det att vara snabb. Det var inget utdraget kyssande som de nygifta bjöd på.
– Jag hade en kamera som tar tio bilder per sekund och kyssen var med på sex bilder så 0,6 sekunder och sedan var det över, säger Urban Andersson.

Han bärgade bilden till skillnad från vissa olyckliga kollegor som valt just det tillfället att byta kamerahus. Någon bonus eller annan belöning för bilden blir det inte. Annat än belöningen för ett väl utfört arbete. Smärtan gjorde inte så mycket.
– Det var det värt. Det var ingen svår bild att ta, men den är historisk.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.