Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Jag höll på att hoppa i Göteborgs hamn”

Publicerad: 26 maj 2010, 13:36

Nyheten tog upp tre sidor i gårdagens Sportbladet – Leif Boork ringer Leksand och ber om jobb. Det var inte sant och idag gör tidningen en full pudel. Men den före detta elitserietränaren får nöja sig med en kort ursäkt på sidan fyra. – Jag höll på att hoppa i Göteborgs hamn när jag såg de tre sidorna i papperstidningen. De har klarat sig billigt undan för de grova övertramp de gjorde, säger Leif Boork profilerad Expressenmedarbetare till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Sportbladet

Bilden som Boork inte vill ha. Foto: Faksimil från Sportbladet.

Det var förstasidesnyheten i gårdagens Sportbladet. Bildbehandlingsprogrammet hade tagits fram och Leif Boork hade blivit iklädd en ”Uncle Sam-hatt” som på amerikanska försvarets klassiska värvningsaffischer.
– Det grövsta är att de gjort så stor grafik och satt en hatt på mig, säger Leif Boork.

I artikeln kan vi sedan läsa att Leif Boork själv ska ha ringt till Leksand och bett att få jobbet som klubbens sportchef.

Leksands vd uttalar sig i artikeln och varken bekräftar eller dementerar. Leif Boork har man sökt men inte kunnat nå.
– Jag framstår ju som en gammal gubbe som är ute och jagar jobb. Det kändes inget bra, säger Leif Boork.
I dag kommer ursäkten – uppgifterna stämde inte.
– Vi hade en källa som vi litade väldigt mycket på. Det är aldrig bra att ha fel i tidningen och vi tar på oss det här, säger Jonathan Jeppsson nyhetschef på Sportbladet.

Det har rättats på nätet och Leif Boork har fått både en personlig ursäkt och en ursäkt i tidningen. Han begärde en ursäkt på sidan ett, två eller tre för att den skulle motsvara den ursprungliga artikeln. Ursäkten hamnade längst ner på sidan fyra.
– Vi har ju inga bottnar på sidorna två och tre. Vi lade in rättelsen på första möjliga sida, säger Jonathan Jeppsson.

Leif Boork är inte nöjd med placeringen.
– De har klarat sig billigt undan för de grova övertramp de gjorde.

Däremot är han nöjd med bemötandet han fick:
– Jag tycker de har gjort det bra i att de inte skyllde ifrån sig. Jonathan Jeppsson la sig helt platt och erkände att det var helt fel. Han la sig på en bra ton i diskussionen.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Sportbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.