onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Jag mår väldigt dåligt"

Publicerad: 19 april 2010, 12:38

Expressens stjärnkrönikör Mats Olsson, 61, har operererats efter den svåra skadan han ådrog sig i Vancouver. Nu berättar han för Resume.se om fallet, smärtorna, operationen och framtiden. – Jag mår väldigt dåligt, jag har en himla värk just nu. Det är omöjligt att säga hur det blir med VM i Sydafrika, säger han.

Ämnen i artikeln:

Mats Olsson

MH

Magnus Helander


Mats Olsson. Foto. Hanna Teleman.

Resume.se har tidigare berättat om den dystra avslutningen på OS för Expressens Mats Olsson.

Han hade klarat av att rodda omkring i is och snö i Whistler – men när han var tillbaka till barmarken i Vancouver var olyckan framme.

Han gick mot  presscentret. Det hade regnat, var blött och bara ett par hundra meter därifrån halkade han omkull och satte sig på höger häl.

– Jag hann tänka att något gick snett och kunde inte stödja på benet, men då gjorde det inte så ont.

Det blev ambulans till sjukhuset där läkarna konstaterade att senan mellan knäskålen och lårmuskeln hade slitits av – samtliga fyra fästen var avslitna.

Olsson tvingades vara kvar i Vancouver när kollegerna åkte hem. Han flögs hem den långa vägen med SOS International med en dansk sjuksköterska och opererades i går klockan 14 på St Görans sjukhus i Stockholm.

Operationen var mycket lyckad, enligt läkarna – men Mats Olsson är naturligtvis fortfarande groggy. Han ligger med knät i ett paket och har ont, mycket ont.

– Operationen gick väldigt bra, men jag mår väldigt dåligt, det kommer och går, jag har en himla värk. Jag fick väldigt mycket morfin och smärtstillande och nu är det på väg tillbaka.

Olsson får troligen komma hem på söndag. Han blir fullt sjukskriven i åtminstone två veckor, sedan återstår det att se hur mycket han kan jobba. Det går ju att sitta hemma och skriva, men rehabiliteringen är två till tre månader och Olsson riskerar att missa VM i Sydafrika där han är Expressens tyngsta namn.

– Det är omöjligt att i det här läget säga om jag kommer att kunna åka till Sydafrika, säger Mats Olsson, som opererats vid två tillfällen tidigare.

– För fyra år sedan opererade jag bort gallblåsan och på 70-talet slet jag av ledbandet i vänster knä när jag spelade fotboll.

Mats Olsson säger att OS i Vancouver var ett av de roligaste OS han varit på.

– Det var så himla kul med alla de svenska framgångarna, det var lätt och jobba när det gick så bra och vi var ett så bra gäng från Expressen. Och så slutade det så här. Det klart det känns tungt.

Men det gäller att resa sig – direkt. Sjukgymnasten har redan tvingat honom att gå en runda och Olsson lovar att kämpa för att komma tillbaka i spalterna – så snart som möjligt.

RÄTTELSE: I den tidigare versionen stod det att Mats Olsson hade druckit en martini innan han föll. Det stämmer inte. Han hade ätit frukost, klockan var 09.30. Resumé beklagar felet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev