Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Jag tvekade inte ens i en halv sekund"

Publicerad: 5 augusti 2009, 10:52

Metros stjärnsäljare Peter Paunovich blir vd för Aftonbladet och Metros annonspaket Dawn till Dusk. Han håller på att värva två säljare, men de har ännu inte skrivit på. Själv var han dock lätt att värva.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetMetro

Peter Paunovich blir vd på Dawn till Dusk

– Jag tvekade inte ens en halv sekund när jag fick erbjudandet. Jag har varit en av de som varit mest positiva till samarbetet med Aftonbladet.

Dawn till Dusk blev resultatet när Aftonbladet blev delägare i Metro i samband med att den egna gratistidningen Punkt Se skrotades. Det är ett annonspaket som vänder sig till annonsörer som vill ha stor räckvidd. För 998 000 kronor får man fyra helsidor i Aftonbladet och lika många i Metro. Men det är ingen större idé att pruta.
– Det är redan en rabatt på 56 procent jämfört med listpriset för respektive tidning. Så vi håller på priset.

Försäljningen sker genom ett eget bolag. Men kommer ni att sitta i egna lokaler?
– Ja. Vi har fått ett intressant förslag på en lokal i Stockholms innerstad.

Hur många blir ni?
– Jag håller på att rekrytera två säljare. De är mycket kompetenta personer, men de har inte skrivit på ännu. Sedan blir det en administratör. Om ett år är vi kanske dubbelt så många. Men det ska vara en liten operativ enhet.

Så du kommer att sälja en och annan annons själv?
– Ohja. Jag ska ut på banan. Det bästa som finns är att jobba med kunderna.

Konjunkturen är inte den bästa. Vad är din syn?
– Det är ett intressant läge där den som satsar kan ta position. Jag tror att konjunkturen har bottnat och att vi får se en återhämtning redan i höst. Vändningen kommer sedan snabbare än vad många tror. När väl försäljningen lossnar måste man marknadsföra sig igen.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

AftonbladetMetro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.