Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Jag tycker mest det är patetiskt”

Publicerad: 13 december 2010, 10:59

Under rubriken ”Dags att SJ börjar twittra” går ledarskribenten Malin Lernfelt till attack i dagens GP. SJ har dock haft ett flitigt använt twitterkonto sedan 26 oktober 2009 och en flod av skämt har utlösts på just Twitter – Jag tycker mest det är patetiskt att man inte tar sig tid att läsa krönikan ordentligt, säger Malin Lernfelt till Resume.se


Malin Lernfelt tycker att kritikerna är för dåligt pålästa. Foto: GP.se

I ledarkrönikan berättar Malin Lernfelt om hur bra flygplatsen Gatwicks twitterverksamhet fungerade när hon var strandsatt i London med familjen.

”Hur svårt skulle det egentligen vara för SJ eller Västtrafik att anställa ett Twitterteam som på heltid ägnade sig åt att sprida information om eventuella störningar och svara på tweets från resenärer ? Inte särskilt svårt alls. Det är 2010 nu.”, skriver Malin Lernfelt.

SJ har ett twitterkonto under namnet @SJ_AB där de meddelar att deras ”Twitterteam” heter Tommy, Marcus, Margareta, Katarina, Marie, Johanna och L-B.

– Jag kanske drog för snabba slutsatser men jag hävdar fortfarande att de måste vara bättre på att kommunicera att de har den här twittern, säger Malin Lernfelt.

Dessutom påpekar hon att SJ:s twitterkonto bara är aktivt på vardagar mellan 9 och 16 medan Gatwicks team twittrade dygnet runt. Det är något sådant hon vill se även från SJ:s sida och menar att det är vad hon faktiskt skriver i krönikan.

Krönikan har snabbt tagits upp på Twitter och belönats med en egen hashtag där en mängd personer gör narr av Malin Lernfelt.

– Jag har jobbat som ledarskribent i ganska många år nu. Jag är van att ta kritik. Jag tycker mest det är patetiskt att man inte tar sig tid att läsa krönikan ordentligt.

Fredrik Tenfält är chef på ledarredaktionen på GP och konstaterar att man ska göra ett förtydligande kring SJ:s twitterkonto på nätet under dagen.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.