Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Järfällas lokal-tv blev rikstäckande - av misstag

Publicerad: 24 juli 2013, 14:15

När kanalen bytte från analog sändning till digital blev den av misstag tillgänglig för alla Telias abonnenter skriver Mitt i Stockholm.


Järfällas lokal-tv når normalt omkring 75 procent av alla hushåll i Järfälla kommun, alltså ungefär 50 000 abonnenter. Kanalen sändes tidigare enbart analogt.

Men eftersom nästan all tv i dag sänds digitalt ville även den lokala kanalen byta till digital sändning och anlitade ett företag för att sköta sändningen. Sändningarna hade i sin tur köpt in sig på Telias nät och Järfälla-tv var nu, som enda lokalkanal, tillgänglig för Telias 600 000 kunder.

– Det hade jag ingen aning om, det är ju fantastiskt, säger Lars Hedman, ansvarig utgivare på Järfälla lokal-tv, till Mitt i

Kanalen sänder främst nyheter, sport och kulturprogram med lokal anknytning.
– Många tittare är pensionärer så det handlar mycket om gamla Järfälla. Nyligen sände vi från Järfällas manskörs 80-årsjubileum, när Östen med Resten kom och spelade. Det blev riktigt bra, säger Lars Hedman till Mitt i.

Alexandra Barganowski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.