Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

JK friar "Förlåt"-annons

Publicerad: 15 mars 2011, 10:30

Norrköpings Tidningar publicerade på Alla hjärtans dag en helsidesannons från en man som bad en kvinna om ursäkt.
Annonsen anmäldes till justitiekanslern – som nu friar Norrköpings Tidningar.
– Det var väntat, säger Anders Nilsson, ansvarig utgivare på tidningen till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Norrköpings TidningarAnders Nilsson

Som Resume.se tidigare rapporterat JK-anmäldes den helsidesannons som Norrköpings Tidningar publicerade i samband med Alla hjärtans dag. Mannen, som i annonsen bad kvinnan om ursäkt, hade sedan tidigare ett besöksförbud och utreds för grov kvinnofridskränkning. Något tidningen inte visste om.

– Vi hade givetvis ingen aning om att det förekom någon brottsmisstanke, sa Anders Nilsson till Resume.se i samband med anmälningen.

Dessutom hade tidningen kontrollerat med personen som annonsen riktade sig till att allt var ok innan publiceringen. Med tanke på detta kom inte beslutet att tidningen frias som någon överaskning.

– För min del var det väntat att det inte skulle röra sig om ett tryckfrihetsbrott att publicera en annons på det sättet. Jag har hört mig för med expertis och dessutom hade vi ju godkännandet från personen som annonsen riktade sig till, säger Anders Nilsson.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.