Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Johan Ståhl: Jag är mycket nöjd med utfallet

Publicerad: 24 april 2013, 13:14

Johan Ståhl är mycket nöjd med skiljedomen

Skiljedomen mellan Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl och Bonnier har nu avslutats. Och mellan raderna framgår att Ståhl fått gehör för sin fordran på Bonnier.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

– Det råder sekretess i sådana här skiljedomsförfaranden, men jag kan säga så mycket som att jag är mycket nöjd med utfallet, säger Johan Ståhl.

Konflikten mellan Johan Ståhl och Bonnier började när Ståhl sa upp sig som vd för Sydsvenskan i slutet av 2011 och inkasserade en fallskäm på 10 miljoner kronor, som Bonnier inte ansåg att han hade rätt till.

Johan Ståhl avskedades och de åtta miljoner som han ännu inte hunnit få ut, frös inne. Han utreddes mutbrott och trolöshet mot huvudman, men utredningen lades ner. Innan dess hade dock ett skiljedomsförfarande hunnit inledas mellan Johan Ståhl och Bonnier.

Nu har alltså skiljedomen fallit och trots att Johan Ståhl inte vill bryta sekretessen tyder hans ord på att domen utfallit till hans fördel. Han har fått, om inte hela så åtminstone största delen, av de frusna åtta miljonerna.

På frågan om han känner att han fått upprättelse, säger Johan Ståhl till resume.se:

– Mitt och Bonniers mellanhavande är över. Bonnier valde att gå ut i media och påstå saker, men jag vet vad jag har gjort och inte gjort. Jag är som sagt mycket nöjd med utfallet.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.