Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Jonas Gruvö blir tf året ut på Sydsvenskan

Publicerad: 14 mars 2008, 15:53

Jonas Gruvö hoppade in som tillförordnad chefredaktör för Sydsvenskan efter Peter Melins bortgång. Nu har styrelsen beslutat att han ska fortsätta på den tjänsten året ut.


Jonas Gruvö. Foto: Sydsvenskan

På frågan om vilket mandat han har som tillförordnad chefredaktör svarar han att det är samma som Peter Melin hade.

– I princip är det samma arbetsuppgifter som Peter Melin hade. De projekt och det förändringsarbete som vi påbörjat ska fortsätta. Vi tittar på en omorganisering av organisationen och tittar på målgrupper för nätet och papperstidningen, säger Jonas Gruvö.

Inget är bestämt när det gäller Karin Zilléns tjänst som tillförordnad redaktionschef. Det kan mycket väl komma en permanent chefredaktör tidigare än vid årsskiftet, men nu har styrelsen mer tid på sig att hitta en efterträdare till Melin.

Skulle du vara intresserad av att fortsätta permanent?
– Det är en helt hypotetisk fråga. Jag har sagt att jag är beredd att köra som längst fram till årsskiftet och det är vad vi har kommit överens om, säger Jonas Gruvö till Resume.se.

I en kommentar säger Johan Ståhl, vd, att beslutet om Gruvö "skapar en trygghet i organisationen".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.