Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Jonas Gruvö blir utvecklingschef

Publicerad: 27 augusti 2008, 12:00

Jonas Gruvö, tf chefredaktör på Sydsvenskan, har utsetts till ny utvecklingschef i Sydsvenskankoncernen. Idag är det dessutom styrelsemöte och då väntas Daniel Sandström utses till ny chefredaktör.


Jonas Gruvö blir utvecklingschef för Sydsvenskankoncernen. Foto: Sydsvenskan

Som Resume.se avslöjade igår kommer Daniel Sandström snart att utses till ny chefredaktör på Sydsvenskan. Idag informerades personalen på tidningen om att Jonas Gruvö, tf chefredaktör har utsetts till ny utvecklingschef.
– Det finns många tidningar som ska samordnas, så det finns mycket att göra. Problemet är snarare att välja bort saker, säger han till Resume.se

Varför tar du det här steget?
– Jag har varit på Sydsvenskan i 13-14 år och brukar byta jobb var tredje år ungefär. De jobb jag har haft tidigare har mycket handlat om nästa dags tidning. Nu ska det bli spännande att jobba med förändringar som ska ske på längre sikt. Samtidigt är det lite vemodigt att lämna redaktionen.

Enligt uppgifter till Resume.se kommer Sydsvenskans styrelse idag att hålla ett styrelsemöte.
– Det kan jag inte bekräfta, säger informationschefen Cecilia Nebel.

På mötet idag kommer Daniel Sandström utses till chefredaktör. Det är däremot oklart vem som blir redaktionschef. Det är en fråga som Daniel Sandström och vd Johan Ståhl diskuterar. Enligt uppgifter till Resume.se tyder det mesta på att det blir en extern kandidat.

Bland de interna kandidaterna finns Karin Zillén, som idag är redaktionschef och Anders Olofsson, chef för digitala medier på Sydsvenskan.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.