Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Jönsson och Serner i het debatt

Publicerad: 17 oktober 2008, 13:52

TU:s vd Anna Serner och Martin Jönsson, tf chef för Svd.se har hamnat i en het debatt. Serner anklagar Martin Jönsson för att ha hoppat av ett TU-arrangemang på grund av ordväxlingen.


Martin Jönsson och Anna Serner. Foto: Resumé/Per Myrehed

Striden har sin bakgrund från Norrköpings Tidningars 250 års-dag. Där talade Martin Jönsson om papperstidningens framtid.

TU:s vd Anna Serner bloggade om anförandet och noterade Martin Jönssons negativa framtidssyn för papperstidningen.

Inlägget gjorde Martin Jönsson upprörd, enligt Serner som skriver om det inträffade i sin blogg:
”Martin blev mer och mer hetlevrad i sin konversation som avslutades med ”Anna, read my lips JAG TROR PÅ PAPPERSTIDNINGEN…”

Anna Serner skriver vidare att Martin Jönsson hoppat av sitt inbokade besök hos Pressens Samarbetsnämnd, på grund av blogginlägget. Detta förnekar Martin Jönsson.
– Jag hade ett styrelsemöte inbokad samma dag, så jag var dubbelbokad. Det var anledningen.

Martin Jönsson vill inte kommentera mejlbråket med Anna Serner.

Anna Serner:
– Jag tycker att det är otroligt viktigt i tider av stor omställning för dagspressen att det finns tidningar som både går väldigt bra och som utvecklas i snabb takt. Det är allt för många som har en pessimistisk syn på dagspressen.

Vad tycker du om Martin Jönssons arga mejl?

– Han har all rätt att tycka vad han vill. Men jag tycker att man kan gå i svaromål på bloggen. Det är ju innehållet som ska diskuteras.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.