tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Journalistens chefredaktör till skandaltidning

Publicerad: 24 juni 2008, 08:03

Kristian Alm lämnar tidningen Journalisten efter sommaren. Den 1 september börjar han som redaktionschef på Norra Halland och kontroversiella Kungsbacka Tidning.

Ämnen i artikeln:

Dagspress

Läs mer:

- Kungsbacka Tidning om Tito: den lille buspojken

- Kungsbacka Tidning är bidragsberoende

- Kungsbacka Tidning: En stor groda

- Kungsbacka Tidning: "Svarting gjorde rånförsök"

Efter att Maja Aase slutade på tidningen Journalisten, i mitten av april, har Kristian Alm varit tillförordnad chefredaktör. Nu skriver tidningens nätupplaga att han slutar för att flytta hem till Halland.

Där ska han bli redaktionschef och utgivare på tidningarna Norra Halland och Kungsbacka Tidning. Norra Halland är den större av de två, med en upplaga på 10 800 exemplar två dagar i veckan. Men Kungsbacka Tidning är mer känd för Resume.se:s läsare. Det var den tidningen som häromåret skrev om en ”svarting” som gjort ett rånförsök. 

En ursäkt publicerades, men även senare har man gjort övertramp på tidningen. I samband med bevakningen av Tito Beltrán-rättegången satte man rubriken ”Tito Beltrán… den lille buspojken” på förstasidan.

Kristian Alm säger till Resume.se:
– Det har varit mycket personalomsättning och dålig styrning på sistone. Nu ska vi se till att de samarbetar bättre och att styrningen blir bättre – de har i stort sett skött sig själva på tidningarna. Jag kommer att bli gemensam chef på båda tidningarna.

I området är det en enorm konkurrens mellan lokaltidningarna. Om det är aktuellt att slå samman Norra Halland och Kungsbacka Tidning kan inte Kristan Alm säga i dag.

– Det är en komplicerad fråga. Kungsbacka Tidning är en presstödstidning. Det finns fördelar av att slå ihop dem som vi ska överväga.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev