Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

JUST NU: Expressen går om Aftonbladet

Publicerad: 11 januari 2011, 14:41

Expressen har gått om Aftonbladet och leder med 25 000 läsare i Sifos decembermätning som gäller papperstidningen. – Detta har inte hänt på tio år, säger chefredaktör Thomas Mattsson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

För snart 15 år sedan gick Aftonbladet om Expressen i TS-upplaga och leder fortfarande upplagekampen med omkring 25 000 ex.

Men numera mäter kvällstidningarna varje månad sin räckvidd i antalet läsare och då har Expressen för första gången gått om konkurrenten.

– Vi hade 24 516 fler läsare i december, säger en stolt Thomas Mattsson. Med det gamla sättet att mäta räckvidd var det över tio år sedan vi var större.

– Visst leder Aftonbladet fortfarande i upplaga, men gapet har minskat 25 av 27 månader. Man kan säga att vi har två lika starka kvällstidningar som båda är lönsamma och produktutvecklar sig.

Blir det tårta på redaktionen nu?
– Den är redan äten. Vi skaffade den för att fira att Nils Schwartz fått pris av Aftonbladet, men sedan kom Sifosiffrorna. Så vi fick två anledningar att fira.

Expressens räckviddssiffror för december var 973 467. Aftonbladets var 948 951, enligt Sifo-mätningen.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.