torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klar för Expressen – trots attacken

Publicerad: 1 juli 2010, 12:06

Samma dag som Patrick Ekwall attackerar Expressen meddelar TV4-profilen att han ska skriva krönikor – i Expressen.
– Jag kan vara skarp i kritiken även mot TV4, säger han till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

TV4ExpressenPatrick EkwallDagspress

MH

Magnus Helander


Patrick Ekwall. Foto: Resumé.

I sin blogg på fotbollskanalen.se delar Patrick Ekwall ofta ut frän kritik mot såväl Expressen som Aftonbladet.

I dag presenterar Expressen en läsaromröstning där det framgår att tv-tittarna tycker att SVT är klart bäst på fotbolls-VM (95 procent röstar på SVT – 5 procent på TV4).

Patrick Ekwall röstades fram till sämste ”utsände reporter”. Till Expressen säger han:

– Jag är inte förvånad, det var likadant för fyra år sen. Mina chefer är nöjda, och jag kan inte bedöma om mina prestationer har varit sämre än vad de brukar vara, säger Ekwall, som tror att folks agg mot TV4 har att göra med att kanalen visar reklam.

I dag, i sin blogg, attackerar Patrick Ekwall Expressen.

– ”Getingen” har uppenbarligen haft en läsaromröstning och eftersom ingen på 08-redaktionen kände att det var så lockande att ringa till mig så lade de fegt ut samtalet på nån stackars sommarvikarie hos systertidningen GT som frågade vad jag “tyckte om att vara sämsta reportern i hela VM? Vad fan svarar man på det?”

– (Härlig journalistik, förresten…utgår från att  Thomas Mattsson (Expressens chefredaktör, reds anm) och Co känner sig lite stolta över den typen av riktade omröstningar), skriver Ekwall.

Samtidigt meddelar Ekwall att han ska bli sommarkrönikör – just i Expressen. Han tackade ja till Thomas Mattssons erbjudande och ska skriva krönikor i huvudtidningen under fem sommarveckor, med premiär nu på lördag.

Men du ogillar väl Expressen?
– Jag ogillar ingen. Jag kan vara skarp i kritiken även mot TV4. Så funkar det i medievärlden, man kan ha olika åsikter.

– Det ska bli kul, jag kommer inte att skriva om sport utan om allt annat, säger Ekwall som inte vill avslöja vad hans krönika på lördag kommer att handla om.

Fotnot: Patrick Ekwall är frilansare. Han är knuten till TV4, men har flera andra järn i elden, bland annat alltså krönikör på Expressen nu i sommar. Han arbetade för övrigt på Kvällsposten i Malmö i början av sin karriär.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev