Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Klart: DN och SvD i affär med Bring

Publicerad: 18 december 2013, 12:28

Konkurrenterna i gemensamt avtal med Bring.

Foto: Bilden är ett montage

SvD och DN tecknar avtal med Bring Citymail om ett nytt gemensamt distributionsföretag. Det norska bolaget tar över hälften av ägandet i Pressens Morgontjänst (Premo) medan de båda tidningarna behåller 25 procent vardera.


Ämnen i artikeln:

SvDBring Citymail

Som Resumé tidigare rapporterat har Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet fört diskussioner med norska Bring Citymail om att sälja ut en del av det gemensamma distributionsföretaget Premo. Nu är affären i hamn.

– Genom sammanslagningen stärker vi vår konkurrenskraft som distributör till privatpersoner och företag i Stockholmsregionen. Tillsammans kommer vi att dra nytta av kraften i att distribuera såväl tidningar och post, säger Patrik Östberg, vd för Bring Citymail i ett pressmeddelande.

Det var Realtid.se som först rapporterade om planerna efter att ha fått tillgång till hemliga dokument som glömts kvar på en restaurang.

Företaget får nu namnet Bring Citymail Stockholm.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SvDBring Citymail

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.