Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Kriget om Madde-bilderna

Publicerad: 14 januari 2011, 08:52

Det råder stor förvirring om bilderna på prinsessan Madeleine idag. Expressen hävdar att de har filmen exklusivt – men Aftonbladet har den också.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Expressens etta med "exklusivt"-balken.

På fredagsmorgonen har både Aftonbladet och Expressen de omtalade bilderna på prinsessan Madeleine och hennes manliga bekant i New York. Expressen gick ut redan igår kväll på sin sajt och gjorde ett stort nummer av att de hade ensamrätten på materialet.

Men nu visar det sig att båda kvällstidningarna har bilderna. Aftonbladet hävdar att de redan hade köpt bilderna innnan Affärsvärlden blev kontaktade igår. När Expressen sedan vaknade började det hända saker.

”När det gick upp för konkurrenten att de var snuvade försökte de köpa sig förbi. Regisserade mejl började hagla in på Aftonbladet från turisten om att vi inte fick publicera bilderna. Trots att det överenskomna arvodet redan var överfört och dealen alltså stängd. Komiken nådde sin kulmen när konkurrent i går kväll gick ut med att de hade bilderna ”alla pratade om exklusivt” och avsåg att publicera dem i dag”  skriver Aftonbladet idag på sin sajt.

Expressen har kontrat med att lägga en copyright-symbol på filmen.

Mer info kommer.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.