Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Kulturbilagan skrotas på vardagar

Publicerad: 3 februari 2015, 12:45

Tre delar blir två på vardagar.

Sydsvenskan står inför en större omgörning av papperstidningen. Bland annat går de över från tre ryggar till två på vardagar, skriver Medievärlden. Även systertidningen HD görs om i samma veva.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanPia RehnquistHelsingborgs Dagblad

Omgörningen av Sydsvenskans pappersedition har planerats en längre tid. Bland annat har de genomfört ett stort antal intervjuer med prenumeranter om deras åsikter. De har också sneglat på omgörningarna av Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten, skriver Medievärlden.  
– Vi tror att vi kan göra en bättre tidning på vardagarna med bara två delar. Vi har haft samma koncept nu i snart 30 år och det är dags att göra något nytt, säger Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist till sajten.

Det är måndagar till torsdagar som Sydsvenskan kommer att trycka två ryggar istället för tre. Det betyder att kulturen försvinner som separat rygg, för att istället ingå i del 1 där också Sverige, Skåne, Utland och Ekonomi inryms. Del 2 kommer att innehålla mer lokalt material.  
– Och det är viktigt att påpeka att det inte blir mindre redaktionellt material i den nya tidningen. Vad det handlar om att helt enkelt att paketera materialet på ett annat och bättre fungerande sätt, säger chefredaktören till Medievärlden.

Exakt hur tidningen kommer att se ut på helgerna är ännu inte klart.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.