Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Lämnar omedelbart

Publicerad: 4 maj 2009, 11:35

AnnaKarin Lith, chefredaktör på Hallands Nyheter, lämnar sin tjänst omedelbart. Hon kom till tidningen i slutet av 2007.


Ämnen i artikeln:

AnnaKarin LithHallandspostenHallands Nyheter

AnnaKarin Lith. Foto: Anders Eklund

Resume.se har tidigare skrivit om maktkampen på Hallands Nyheter och Hallandsposten. Båda tidningarna kontrolleras av Stampen via bolaget Mediabolaget i Halland.

AnnaKarin Lith var chefredaktör på Hallands Nyheter och ansvarig utgivare på både den egna tidningen och Hallands Posten. På Hallands Posten styr sedan januari Viveka Hedbjörk. Hon blev dock inte ansvarig utgivare när hon tillträdde. Men det ändrade styrelsen på vid ett möte i mitten av april.

AnnaKarin Lith har drivit arbetet att hitta synergier mellan de två tidningarna. Bland annat föreslog hon ett starkare redaktionellt samarbete. Men det var något som styrelsen inte riktigt nappade på.
– Det förändringsprojekt som bedrivits är nu avslutade och då var det naturligt att vi som ägare markerar att vi tror på de lokala varumärkena och att de ska ha separata utgivare, sa Nils Engström, tf vd Mediabolaget Västkusten i samband med att Viveka Hedbjörk utsågs till ansvarig utgivare.

Nu lämnar alltså AnnaKarin Lith sin tjänst. Anledningen enligt HN.se är att hon anser att synergiarbetet inte kan bedrivas vidare. Anders Svensson, rutinerad reporter på tidningen, tar över som chefredaktör tills vidare.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.