Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Läsarnas dom: "Förtroendet skadas"

Publicerad: 9 september 2010, 09:10

63 procent av Resume.se:s läsare tycker att förtroendet för Niklas Svensson och Expressen skadas när reportern umgås privat med Fredrick Federley (C). SVT:s politiska reporter Mats Knutson går nu ut och ger sin syn på relationer mellan journalister och politiker. – Det handlar om att ha omdöme och det är viktigt att veta var man ska dra gränsen, säger han.


Ämnen i artikeln:

Mats KnutsonSVTFredrick FederleyExpressenNiklas Svensson

Igår kunde Resume.se avslöja att Expressens politiska reporter Niklas Svensson och politikern Fredrick Federley har en nära relation. Fredrick Federley har sagt:

– Det är inte på den nivån så att vi sitter i soffan och tittar på film.

Men bildbevis från Facebook visar att de båda sitter i just soffan och tittar på tv.

Mats Knutson hävdar att det är viktigt att dra gränsen mellan yrkesmässiga och privata relationer. Själv har han vid ett flera tillfällfällen inbjuden i privata sammanhang till politker, men valt att tacka nej.

– Jag har inte den typen av relationer med politikerna, säger han och fortsätter:

– Det är för att undvika intressekonflikter och att jag då riskerar att hamna i någon slags beroendeställning till de jag bevakar. Det är självklart inom all journalistik, säger Mats Knutson.

Enligt honom är det upp till var och en att känna var gränsen går mellan jobb och privatliv. Mats Knutson vill inte kommentera Niklas Svenssons agerande i frågan. Men att merparten Resume.se:s läsare tycker att affären med Niklas Svensson och Fredrick Federley skadar Expressens förtroende tyder på att gränsdragningen är viktig.

– Det är ett tecken på att man bör vara försiktig, säger Mats Knutson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.