Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Linda Grahn gör vintagemagasin för Expressen

Publicerad: 4 mars 2013, 10:38

Linda Grahns Expressen-magasin

Linda Grahn har återvänt till magasinsvärlden med Vintage, ett magasin från Expressen.


Ämnen i artikeln:

Expressen Magasin

I förra veckan lanserade Expressen Vintage, ett magasin som skiljer sig formmässigt från Epressens vanliga magasin. Redaktör för one-shotet är Linda Grahn, mångårig chefredaktör och förlagsredaktör på Bonnier Tidskrifter.

– Det är väldigt roligt att få vara redaktör för ett magasin igen, säger Linda Grahn. Och jag är väldigt nöjd med hur magasinet blev.

Formen är satt av Per Lilja på Expressens magasinsredaktion och den ser inte riktigt ut som Expressens ordinarie magasin. Bland annat var omslaget tryckt på matt papper.

– Vi ville att den skulle skilja ut sig och vi hoppas att den ska tilltala en ny, lite yngre publik, säger Linda Grahn. Det finns ett enormt intresse för vintage både i Sverige och utomlands. Och det har också varit ett stort intresse från annonsörerna.

Normalt så är annonsörerna svårflörtade när det gäller tidningar om antikviteter och gamla grejor, men vintage verkar vara något helt annat.

– Det finns både ett miljöengagemang och återvinningstänk samtidigt som det handlar om trender och mode inom vintage. Och vi har valt att fokusera på det, samtidigt som vi har tagit ut svängarna och skrivit om gamla bilar och det genuina café-intresset som kommit stort. Det är lite av en revival för ostfrallan.

Om det blir några fler nummer av Vintage är inte klart än.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Expressen Magasin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.