Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

LT i Östersund bantar redaktionen

Publicerad: 30 maj 2013, 08:43

Länstidningen i Östersund skär ner personalstyrkan med närmare en tredjedel på grund av ändrade läsarvanor


Nedbantningen sker från 24,5 tjänster, vilken är den nivå som gäller sedan medarbetare nappat på frivilliga avgångsvederlag tidigare i vår. Det skriver LT i dag.

Enligt LTs chefredaktör Lennart Mattsson handlar besparingarna om att säkerställa fortsatt överlevnadsförmåga, eftersom läsare och annonsörer lägger om sina medievanor.

– Vi kommer så snart som möjligt att inleda MBL-förhandlingar samtidigt som vi tittar på en ny organisation och en ny LT från mitten av september, säger han.

Men fackklubben anser att det är alldeles för tidigt att fatta beslut om ytterligare besparingar eftersom man ännu inte sett vad effekterna blir av de tidigare nedskärningarna.

– Jag tror det här är ett ganska dumt sätt att spara ett antal miljoner på. Det skadar ett varumärke otroligt mycket jämfört med om man spridit personalkostanden för åtta personer på hela koncernen, säger journalistklubbens ordförande Jens Stenman

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.