Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Lundby-Wedin lämnar Aftonbladet

Publicerad: 5 april 2009, 17:14

LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin lämnar nu en rad styrelseuppdrag efter den senaste tidens kritik.
Bland annat hoppar hon av från Aftonbladets styrelse.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetAMF PensionWanja Lundby-Wedin

Pressen har varit hård på Wanja Lundby-Wedin de senaste veckorna. Hon har fått hård kritik för det lukrativa pensionsavtal som tecknades med förra vd:n Christer Elmehagen. I veckan gick också Aftonbladets förra chefredaktör Anders Gerdin till hårt angrepp mot hur LO försökt styra tidningen som de äger tillsammans med Schibsted. Bland annat har Wanja Lundby-Wedin haft synpunkter på Aftonbladets medarbetare Lena Mellin och Lotta Gröning.

I helgen har socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin sagt att Wanj Lundby-Wedin borde lämna sitt uppdrag i AMF pension. Samtidigt har det kommit en opinionsmätning som visar att stödet för socialdemokraterna rasar och moderaterna ökar kraftigt.

Idag har LO-basen suttit i telefonkonferens med de olika förbundens basar. På eftermiddagen kom resultatet. Wanj Lundby-Wedin lämnar styrelseplatserna i Aftonbladet, AMF Pension och AFA.

– Jag kommer nu att fokusera helt på fackföreningsrörelsens stora utmaningar under den ekonomiska krisen, säger Wanja Lundby-Wedin i ett pressmeddelande.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.