Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Maktstrid på dagstidningar

Publicerad: 17 april 2009, 09:08

Mediabolaget i Halland har de senaste månaderna lamslagits av maktstrid mellan Hallands Nyheters chefredaktör AnnaKarin Lith och Hallandspostens chefredaktör Viveka Hedbjörk.


Ämnen i artikeln:

Hallands NyheterHallandsposten

Stampen äger Mediabolaget i Halland. Det bolaget äger i sin tur både Hallandsposten och Hallands Nyheter. För att spara pengar har ägaren tryckt på för att de båda tidningarna ska samarbeta mera. Projekten har drivits både på redaktionerna och på marknads- och försäljningsavdelningarna.

Men tidningarnas båda chefredaktörer har inte dragit jämnt. En förklaring är att AnnaKarin Lith varit ansvarig utgivare får båda tidningarna. Viveka Hedbjörk som kom till Hallandsposten vid årsskiftet har därför haft en överrock. Men igår beslutade styrelsen att Lith får avstå från utgivarskapet på Hallandsposten.
– Det förändringsprojekt som bedrivits är nu avslutade och då var det naturligt att vi som ägare markerar att vi tror på de lokala varumärkena och att de ska ha separata utgivare, säger Nils Engström, tf vd Mediabolaget Västkusten.

Enligt uppgifter till Resume.se har konflikten mellan de två chefredaktörerna lamslagit allt samarbete mellan de två tidningarna de senaste månaderna.
– Den beskrivningen känner jag inte igen. Viveka kom in i slutet av projekten och då är det tufft att hitta sin plats. Visst har det funnits olika åsikter, men det har inte påverkat arbetet.
– Vi har gjort betydande besparingar genom de här olika projekten.

Kommer de besparingar ni gjort att räcka?
– Det är svårt att svara på. Vi har aldrig varit med om ett sådant annonsras som vi upplevt mellan januari och mars. Men vi får lite goda signaler. Jag träffade precis säljarna här i Varberg och de var piggare och sa att man nu pratade affärer på allvar igen.
– Vi kommer inte på långa vägar upp till 2008:s rekordnivåer, men hoppas att i alla fall hamna på nivåer vi känner igen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.