Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mats Olsson stannar hemma från VM

Publicerad: 8 juni 2010, 11:07

Nya bakslaget för Expressen inför fotbolls-VM: Knäskadan stoppar stjärnkrönikören Mats Olsson från att resa till Sydafrika. – Jag låg vaken natten till lördagen och kom fram till att det inte fungerar, säger Mats Olsson som istället ska skriva krönikor hemifrån.


Ämnen i artikeln:

ExpressenMats Olsson

Mats Olsson. Foto: Hanna Teleman.

Resume.se har tidigare rapporterat om den knäskada som Mats Olsson, 61, ådrog sig i Vancouver, och den efterföljande rehabiliteringen – en kamp mot klockan för att hinna bli återställd till fotbolls-VM.

När Resume.se skrev om Mats Olssons comeback i april efter sjukskrivningen räknade han med att kunna bevaka fotbolls-VM i Sydafrika på plats.

Men nu har han tvingats kasta in handduken.

Mats Olsson låg sömnlös natten till i lördags och kom då fram till att det trots allt inte skulle fungera. Han kan gå igen – men inte tillräckligt bra för att klara strapatserna under VM, där man ju måste kunna gå upp för läktarna och kunna promenera lite längre sträckor.

– Det känns jävligt tråkigt, men när man väl fattat beslutet är det lite lättare, man får göra det bästa möjliga av situationen, säger Mats Olsson, som fortfarande kör mycket rehab med sjukgymnasten.

Han kommer nu i stället att se matcherna på tv och leverera krönikor dagligen.

– Man missar ju det som händer runt omkring, miljöerna och intrycken man bara får på plats, men som sagt. Man får göra det bästa möjliga av det.

Mats Olssons återbud är ett tungt avbräck för Expressen. Tidigare har även Marcus Birro ställt in sin resa till Sydafrika.

– Det är förstås väldigt tråkigt för Mats och för oss att han inte kan åka. Men Mats kommer att skriva dagligen hemifrån, så för läsarna kommer skillnaden inte att bli särskilt stor, säger sportchefen Martin Kroon.

– Vi skickar en reporter till Sydafrika i Mats ställe. Carl Juborg är i detta nu på väg till Johannesburg tillsammans med andra personer ur vår VM-trupp.

– Jag är väldigt nöjd med vår VM-trupp, trots att både Mats Olsson och Marcus Birro tvingats stanna hemma. Vi kommer att vara minst lika bra som under OS, då vi gjorde ett väldigt bra mästerskap.

Martin Kroon säger att han ändå ser Mats Olsson som en del av truppen. Här är den i sin helhet:

Mats Olsson (jobbar hemifrån)
Johan Orrenius
Jonas Esbjörnsson
Johanna Reimers
Daniel Kristoffersson
Carl Juborg

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ExpressenMats Olsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.