Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mediekompaniet: ”Positivt för oss”

Publicerad: 9 april 2014, 14:11

Magnus Wretbring på Mediekompaniet.

De negativa reaktionerna på TV4:s beslut att lägga ned lokalredaktionerna har duggat tätt under dagen. Men alla delar inte den inställningen. – För vår del stärks situationen lokalt, säger Magnus Wretbring, försäljningsdirektör på Mediekompaniet.


Ämnen i artikeln:

MediekompanietTV4

I morse gick TV4 ut med beslutet om att de lokala redaktionerna läggs ner och 140 medarbetare riskerar sina jobb. Konkurrenterna inom Public service har under dagen uttryckt att de är bedrövade över situationen, eftersom "en röst mindre aldrig är bra".  

Men på Mediekompaniet ser man händelsen på ett annat sätt.  

– Det här är positivt för oss. Det är det enkla, självklara svaret utifrån att händelsen stärker våra ägares position på mediemarknaden, säger Magnus Wretbring.

Han tror starkt på lokaljournalistiken.

– För mig är det viktigare att läsa om vad som händer runt knuten än längre bort. Det tror jag gäller för alla. Därför gynnas de aktörer som har en lokal koppling. Sen får vi hoppas att också riksaktörerna ser samma sak.  

Men även om Magnus Wretbring ser en positiv utveckling på kort sikt, kan han inte sia om vad det har för betydelse i framtiden.  

– Vi gör inga frivolter och förväntar oss en 20-procentig ökning. Vi gör inga extra insatser med anledning av det här beskedet, utan trummar på som vanligt, säger han och fortsätter:  

– Vi ska nog inte dra alltför snabba växlingar av det här. Det är en aktör mindre – vilket gynnar mediehusen på kort sikt, men på längre sikt får vi nog luta oss tillbaka och se vad som händer.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

MediekompanietTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.