Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Meteoritnedslag på Metro

Publicerad: 15 februari 2013, 12:19

Skärmdump från Metro.se.

Tidningen Metro hamnade osannolikt i centrum när meteoriten slog ned i Ryssland. Lokalredaktionen i Tjeljabinsk träffades av stenen.


Ämnen i artikeln:

Metro

Redaktören Oleg Lastotjkin trodde inte sina ögon när han klev in på jobbet i morse. Metros lokalredaktion hade slagits sönder efter meteoritnedslaget.

– Det var fullt med trasigt glas. En kvinnlig medarbetare hade skadats av glassplitter. Hon fördes till sjukhus. Allt var täckt med damm och glassplitter, säger han till Metro.  

Han befann sig hemma när meteoriten var på väg mot jordytan.  
– Ljuset gjorde mig helt bländad för en stund. I fem minuter var jag och min fru panikslagna. Vi tänkte att det kanske var krig...men vi såg spår på himlen som inte kunde komma från flygplan. Ungefär fyra minuter efter ljusskenet kände vi en tryckvåg. Fönstren i lägenheten skallrade. På gatan började bilarna tuta. Och sedan hörde vi explosioner. Fem-sex stycken, i vågor. Sedan tystnade det, men då bröt full panik ut, säger han till tidningen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.