Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro raderar sexist-utpekad recension

Publicerad: 1 mars 2013, 15:17

skärmdump på den borttagna metrosidan

Tidningen Metro såg sig nödgad att ta bort en restaurangrecension från sin sajt på fredageftermiddagen. Orsaken var det starka reaktionerna som texten fått i kommentarsfälten och på sociala medier. – En publicering som inte skulle ha gjorts, konstaterar chefredaktör Linus Paulsson.


Ämnen i artikeln:

Metro

Carl Reinholdtzon Belfrage har väckt stor vrede i kommentarsfälten på sin recension av göteborgsrestaurangen Maharani Moor i Metro. Han anklagas för en unken och sexistisk kvinnosyn och uppmanas bland annat att omedelbart sluta skriva i media.

Inledningen sätter tonen:
"Ni vet hur det kan vara: man tror sig  ha den perfekta flickvännen – slank, vacker och på alla sätt alert rent  intellektuellt – men så träffar man hennes lillasyster och världen  faller samman framför en. En ny, yngre och spänstigare kopia har  uppenbarat sig.

Valet är nu självklart.  Händelseförloppet väldigt förutsägbart och klart. Den äldre flickvännen  förpassas till ett skåp och uppmärksamheten tar en helt annan riktning."

Texten publicerades på fredagsmorgonen och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Recesionen kallades sexistisk, usel, obegripligt gammaldags och kvinnofientlig. En kommentator menade att Carl Reinholdtzon Belfrage hade förstört alla chanser till ett varaktigt förhållande med en kvinna efter sin text.

På twitter diskuterades texten flitigt och resume.ses bloggare Ulrika Good uppmanade sina läsare att byta "till en mer smaklig krogrecensent som inte gör dig illamående."

Vid fyrasnåret på eftermiddagen hade Metros redaktion uppenbarligen fått nog och texten togs helt sonika bort.

Metros chefredaktör och ansvarige utgivare Linus Paulsson beklagar pubiceringen.

– Metro  får aldrig vara eller uppfattas som sexistisk, säger han. Vi når 1,3 miljoner läsare varje dag och har ett stort ansvar gentemot dessa. Jag är ansvarig för samtliga våra publiceringar. Det här var en som inte skulle ha gjorts. För att mildra skadan har vi tagit bort den från webben.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.