Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro säljer i Holland

Publicerad: 29 augusti 2012, 07:01

Metro International säljer holländska Metro till Telegraaf Media Groep (TMG). Tidningen kommer att fortsätta ges ut under samma namn.


Ämnen i artikeln:

MetroMetro International

TMG ger redan i dag ut en annan gratistidning med namnen Sp!ts, och kommer nu i fortsättningen att även ansvara för Metro.

Holländska Metro lanserades 1999 och är landets näst störta tidning med omkring 2,3 miljoner dagliga läsare, enligt tidningens egen uppgift.

Med den ombord kan de nya ägarna differentiera de två gratistidningarna mot olika målgrupper, och dessutom spara i på en del distributionskostnader.
– Metro Holland har en stark position på tidningsmarknaden och har varit en av de mest framgångsrika under de senaste åren. Den här affären säkrar framtiden för Metro på den holländska marknaden, och gör att vi kan behålla vår pan-europeiska distributionsplattform som är viktig för våra internationella annonsörer, säger Per Mikael Jensen, vd på Metro International i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MetroMetro International

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.