Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Metro Sverige bäst i klassen

Publicerad: 19 april 2010, 07:14

Metro International minskar förlusterna till 40 miljoner kronor. Justerat för försäljningar och valuta växer omsättningen med 2 procent. Metro Sverige är bäst i klassen med en vinst på 13 miljoner.

Ämnen i artikeln:

MetroMetro International

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Försäljningen i Sverige ökade under Q1 med 7 procent jämfört med 2009. Vinsten ökade från 1,8 miljoner till 13,3 miljoner kronor.

I Danmark sjönk både omsättningen och förlusten, som stannade vid 4,5 miljoner kronor. I Holland vändes en liten förlust till vinst. Men i Frankrike förlorade Metro 10 miljoner, en minskning från förra årets 13 miljoner back. Även omsättningen sjönk svagt.

I sorgebarnet Grekland omsatte Metro bara 4,5 miljoner, men lyckade dra på sig en förlust med 4 miljoner kronor. I S:t Petersburg gjorde tidningen däremot en vinst på 3 miljoner vid en omsättning på 15 miljoner.

Metro Hongkong har bäst lönsamhet med en omsättning nära 50 miljoner under kvartalet och en vinst på 8 miljoner, alltså en rörelsemarginal på 16 procent. I jordbävningsdrabbade Chile lyckades Metro öka omsättningen med 20 procent till 25 miljoner kronor och göra en vinst på 3 miljoner.

I de minoritetsägda företagen sjönk Metros andel av förlusten till 2 miljoner kronor. Högkvarterets kostnader ökade i samband med flytten till Stockholm från 48 till 52 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev