Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mia talar ut i Aftonbladet

Publicerad: 13 februari 2009, 09:10

Liza Marklund har fått hård kritik av författaren Monica Antonsson för att tummat på sanningen i boken ”Gömda”. Nu talar huvudpersonen i boken, Mia, ut i en åtta sidor lång intervju i Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Liza MarklundMonica AntonssonGömdaAftonbladet

Aftonbladets förstasida idag.

Debatten om Gömda har varit intensiv de senaste månaderna. Kritiken har varit hård mot författaren Liza Marklund som i början nobbade de flesta medierna med hänsyn att källskyddet av huvudpersonen ”Mia”.

Men nu väljer Mia själv att svara på kritiken. Aftonbladet har mött henne i Tucson Arizona, där hon numera bor. Hon väljer nu att träda fram och befriar därmed Liza Marklund från källskyddet.
– Att jag går ut med namn och bild och berättar min historia gör det också lättare för Liza att förklara hur hon gjorde när hon skrev den här romanen som var begränsad av källskyddet, säger hon till tidningen.

Hon säger i intervjun att hon inte läst Monica Antonssons omdebatterade bok. Mia hette från början Margareta Eurenius. Numera har hon tagit namnet Mia. I böckerna heter hon Eriksson i efternamn. Nu har hon sin amerikanska makes efternamn, men det vill hon hålla hemligt.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.