Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mimmi Karlsson-Bernfalk röjde källa – döms till böter

Publicerad: 25 maj 2010, 11:00

En källa lämnade uppgifter till Norra Skåne mot löfte om anonymitet. Mimmi Karlsson-Bernfalk valde senare att istället avslöja namnet på källan i en artikel. Idag dömdes hon av Hovrätten till dagsböter på sammanlagt 40 000 kronor och får dessutom betala rättegångskostnader på närmare 200 000. – Jag hoppas och tror på ett överklagande, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk till TT.


Ämnen i artikeln:

Mimmi Karlsson Bernfalk

Händelsen inträffade 2008 då Nils-Eric Hennix fd partiledare för Nationaldemokraterna hörde av sig till Norra Skåne för att berätta om ett nystartat medborgargarde i Hässleholm.

Nils-Eric Hennix påstår sig ha blivit lovad anonymitet men när det blev känt att han själv var ledaren för medborgargardet valde Norra Skånes dåvarande ansvarige utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk att publicera hans namn.
Hon har tidigare åtalats i Tingsrätten och friats men fälls nu av Hovrätten för brott mot tystnadsplikten efter överklagande av JK.

Idag är Mimmi Karlsson-Bernfalk redaktionschef för Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning.

– Jag var beredd på att det kunde gå så här. Nu vill jag läsa domen i lugn och ro och diskutera den med min advokat. Jag hoppas och tror på ett överklagande, säger Mimmi-Karlsson Bernfalk till TT.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Mimmi Karlsson Bernfalk

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.