Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ministern rasar mot Aftonbladet

Publicerad: 7 maj 2010, 08:37

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin rasar mot Aftonbladet och Dagens Arbete. Tidningarna hävdar att han sagt att bilindustrin borde tillverka barnvagnar istället.


Ämnen i artikeln:

Sven Otto LittorinAftonbladet

Sven Otto Littorin är arg. Foto: Regeringen

Sven Otto Littorin skriver på Facebook.
”I dagens Aftonbladet refereras till ett citat av mig i Dagens Arbete, där en företagare i Värmland säger att jag tycker bilföretagen ska göra barnvagnar istället. Problemet är bara att jag aldrig träffat karln och aldrig besökt hans företag. Och aldrig skulle sagt så! Läge att kolla sina källor kanske?”.

Uttalandet som Sven Otto Littorin refererar till kommer från Sören Strömberg, vd vid Zakrisdalsverken i Karlstad. Artikeln där citatet var publicerat kommer från Dagens Arbete och refereras i en ledare i Aftonbladet idag. Reportern Harald Gatu på Dagens Arbete säger att det är ett korrekt citat:
– Ja, han fick kolla sina citat innan artikeln publicerades.

Resume.se ringde upp Sören Strömberg för att för att reda ut vad han har sagt.
– Det där om barnvagnar var för 40 år sedan. Det var en socialdemokratisk minister som sa det om försvarsindustrin på 70-talet.

Har du träffat Sven Otto Littorin?
– Nej.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.