Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Murdoch startar tidning för läsplattor

Publicerad: 16 augusti 2010, 06:14

Rupert Murdoch startar en amerikansk rikstäckande nyhetstidning till årsskiftet. Tidningen ska rikta sig mot yngre läsare och kommer bara att publiceras på läsplattor.


Rupert Murdoch. Foto: AFP.

Rupert Murdoch väntar inte i onödan när det dyker upp affärsmöjligheter. I april lanserade Apple läsplattan Ipad som förenklar för förlagen att ta betalt för innehåll. I juni köpte Murdochs bolag News Corp Skiff, ett publiceringssystem för läsplattor som Hearst utvecklat.

Och i förra veckan förklarade Rupert Murdoch i samband med en kvartalsrapport att News Corp ska börja publicera en ny rikstäckande tidning i USA. Tidningen ska enbart publiceras på läsplattor och ska kosta att ladda ned.

Tidningen som ännu inte fått ett namn ska främst rikta sig till yngre läsare.
– Vi ska få unga människor att läsa nyhetstidning. Det här kommer förändra spelreglerna för hur nyheter ska presenteras, sa Murdoch.

Tidningen ska åtminstone till en början finnas under New York Post paraply. Lanseringen sköts av New York Post redaktionschef Jesse Angelo. Lanseringsdatum är inte spikad men troligtvis blir det till årsskiftet.

New York Times har en, gratis, Ipad-app som laddats ned 400 000 gånger.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.