Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Neurath – Sveriges näst bråkigaste kvinna

Publicerad: 20 november 2014, 10:25

Carolina Neurath är bråkig.

Journalisten och författaren Carolina Neurath är Sveriges näst bråkigaste kvinna. Det har affärsmagasinet Passion for business slagit fast och placerar henne på en andraplats på listan "Sveriges 49 bråkigaste kvinnor". – Den största kicken, när jag mår som bäst, det är när jag har gjort ett jobb som gör att något förändras till det bättre, säger Carolina Neurath i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Annie LööfCarolina Neurath

Listan hyllar kvinnor som på något sätt bryter ny mark inom näringsliv, företagande, politik, kultur och ledarskap och namnet är en ordlek med grundaren Anna Bråkenhielms efternamn.

Carolina Neurath knep alltså en andraplats efter Elsa Widding, visselblåsaren i Nuon-affären. Trea på listan blev Centerpartiledaren Annie Lööf.

Anledningen till Carolina Neuraths placering är hennes många uppmärksammade reportage, hennes samhällsengagemang och passion för att gräva fram den verklighet som bolagen inte offentliggör.

– Jag tycker den granskande journalistiken är den viktiga journalistiken. Mycket av min vardag går ut på att skriva om kvartalsrapporter och sådana saker som bolagen själva går ut med men det är mer spännande att gräva fram den verklighet som bolagen inte offentliggör. I grunden handlar det om samhällsförbättring, säger Carolina Neurath i en kommentar.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.