Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Niklas Strömstedt fick "fribrev" från Expressen

Publicerad: 28 januari 2014, 12:30

Foto: Frankie Fouganthin

I går la artisten Niklas Strömstedt ut det "fribrev" han fick från Expressen vid slutet av 70-talet på Instagram. Det är ett inplastat kort som säger att han inte har med tidningen att göra.


– Jag hittade det i en låda när jag letade efter några gamla nycklar, berättar Niklas Strömstedt. Jag tyckte det var en rolig grej och något för andra publicister att ta efter, så jag la ut den på Instagram och Twitter.

Det inplastade kortet är författat av Niklas Strömstedts pappa, Expressens dåvarande chefredaktör Bo Strömstedt, skrivet på engelska, med ordalydelsen:

"To whom it may concern
This is to certify that Mr Niklas Strömstedt is n o t at contributor to the newspaper Expressen, Stockholm; he is not in any respect responsible for anything published in the newspaper. We would very much appreciate if all sorts of complaints and abuses could be forwardet directly to us."
Undertecknat Bo Strömstedt, Editor-in-Chief

– Pappa gav mig den där efter att jag klagat på att jag fick skit för saker som Expressen skrivit, berättar Niklas Strömstedt. Det var mest på skämt, men det var bara att ta fram och visa upp.

Niklas Strömstedt fick kortet i slutet av 70-talet när han var i tjugo-års åldern och orsaken till att det är skrivet på engelska förklarar han med:

– Det hände att man blev påhoppad utomlands också, men sen var det väl så att de såg lite mer officiellt ut på engelska.

Har du behövt använda kortet på sistone?

– Haha, nej inte sedan pappa slutade på Expressen och det var ju 1991.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.