Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Niklas Svensson tillbaka på Expressen

Publicerad: 19 januari 2010, 08:46

Niklas Svensson, som lämnade Expressen efter att varit inblandad i dataintrånget på Socialdemokraternas intranät i samband med förra riksdagsvalet, gör nu comeback. Det uppger källor till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4Niklas Svensson

Niklas Svensson gör comeback på Expressen.

Det var under finalen av förra valrörelsen som Dagens Industri avslöjade att Folkpartiet gjort intrång på Socialdemokraternas intranät. Efter ett par dagar visade det sig att även Niklas Svensson, då reporter på Expressen, hade haft tillgång till inloggningsuppgifterna och loggat in vid ett antal tillfällen.

Efter det fick Niklas Svensson lämna Expressen. Han blev senare dömd för dataintrång i Stockholms Tingsrätt. Men trots domen fortsatte Niklas Svensson jobba som politisk reporter på egna sajten Politikerbloggen. TV4 köpte sedan Politikerbloggen av Niklas Svensson som då blev anställd som reporter på TV4 Nyheterna.

Men nu rekryteras han alltså tillbaka till Expressen, uppger källor till Resume.se. På tidningen ska han bli en av de tongivande skribenterna i samband med att valrörelsen nu börjar dra igång.

Efter Resume.se publicerat nyheten bekräftar Niklas Svensson nyheten på Twitter.
”Bekräftar att jag sagt upp mig från TV4 och att jag accepterat ett fantastiskt erbjudande från Expressen.”

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4Niklas Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.