Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Notisen som gör nätsuccé

Publicerad: 10 juli 2013, 13:57

En notis som fått symbolisera nyhetstorkan gör just nu succé på nätet. "Hund skrämde annan hund" är på väg att toppa läslistan på Gefle Dagblads sajt.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

– Den här notisen är inte ett tecken på nyhetstorka, säger journalisten Roger Wallenius. Jag skulle ha kunna skriva den när som helst på året. Och jag är övertygad om att den kommer att vara den mest lästa artikeln på gd.se idag.

Notisen är på 420 tecken och handlar om en incident i Sandviken då en hund av rasen American Staffordshire gjorde ett utfall mot en mindre hund. När matte lyfte upp den anfallna hunden var den så rädd att den kissade ner henne.

Notisen uppmärksammades på twitter under hashtaggen #nyhetstorka och har sedan fått stort genomslag i sociala medier.

Roger Wallenius är dock inte förvånade över att hans notis toppar läslistan på gd.se.

– Alltid när vi skriver om hundar som attakerar andra hundar eller människor så blir det många klick, säger han. Det är något som engagerar läsarna. Men när jag ringer kollsamtal till polisen så tycker de att det mest är petitesser som vi borde strunta i.

Och den enda kritiken han fått är från läsare som retar sig på att han kallar American Staffordshire för en kamphundsras.

Notisen kan du läsa i sin helhet här

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.