Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Nu ska 30 bort från SvD

Publicerad: 26 november 2013, 14:11

Svenska Dagbladet ska skära ned 30 tjänster, varav 20 på redaktionen.

Svenska Dagbladet dubblar nu sitt senaste sparpaket. 30 tjänster ska bort, varav 20 på redaktionen, rapporterar tidningen Journalisten.


Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Som Resumé tidigare har rapporterat ska Svenska Dagbladet skära ned 15 tjänster i det senaste sparpaketet. Men det räcker inte, enligt ledningen.

I ett nytt beslut måste nu 30 tjänster försvinna från tidningen. Ett 20-tal av dessa ska hämtas från redaktionen. Ett avgångsvederlag har erbjudits som motsvarar uppsägningstiden plus tre månader.

– Vi har inte alls kommit långt i förhandlingen eftersom ledningen nu aviserat att de vill utöka sparpaketet för att slippa ha en ny neddragningsförhandling i vår, säger Thomas Berglund, ordförande i journalistklubben på SvD till Journalisten.

Det finns totalt 147,5 tjänster på redaktionen. 19 är vakantsatta varav de flesta är bemannade genom Schibsted Media. De tjänster som ingen innehar kommer att strykas, liksom ett fåtal tjänster där medarbetare går i pension.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.