lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Nya infochefen spänner musklerna

Publicerad: 25 mars 2011, 12:06

Den 1 april tillträder Aftonbladets nya informationschef Fredrik Lindén sin tjänst. Han ersätter Nicke Franchell som haft posten sedan 2009. – Det är det häftigaste jobbet man kan ha, jag känner stor ödmjukhet samtidigt som jag tycker att det ska bli jäkligt kul, säger Fredrik Lindén till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetNicke FranchellFredrik Lindén

MC

Malin Carlehäll


Fredrik Lindén poserade för Aftonbladets interntidning Chock! under sin tid som fackbas.

Fredrik Lindén. Foto: Aftonbladet.

Fredrik Lindén har arbetat på Aftonbladet i nio år. Han började sin bana som radiojournalist och kommer senast från en tjänst som programchef på Aftonbladet TV. Främst har han haft redaktionella chefsposter och även varit ordförande i journalisternas fackklubb under tre år.

Nu blir han Aftonbladets nya informationschef, företrädaren Nicke Franchell blir istället projektchef på feature-avdelningen.

– Det är det häftigaste jobbet man kan ha, som informationschef på Nordens största dagstidning. Vilken utmaning! Och samtidigt är det spännande och fint, säger Fredrik Lindén till Resume.se.

– Jag känner en stor ödmjukhet inför uppdraget samtidigt som jag tycker att et ska bli jäkligt kul. Intern kommunikation är något som jag verkligen brinner för. Men jag har lite separationsångest från webb-tv-gänget också såklart. Vi har varit ett väldigt bra team och haft fantastiskt kul ihop. 

Fredrik Lindén hoppas att han kommer att vara en informationschef som är lätt att nå.

– Som person tror jag att jag uppfattas som lättillgänglig. Jag har som mål att vara väldigt lättillgänglig både internt och externt i min nya roll som informationschef.

Finns det ett behov av en informationschef? På Expressen sköter exempelvis Thomas Mattson mycket av kommunikationen?

– Självklart, Aftonbladets storlek gör att man behöver ha en egen funktion för kommunikation. Det finns så många delar, så som nätet, tv, papperstidningen, ipad-appen – en så stor apparat måste ha en egen informationschef.

Vad har du för relation till branschtidningarna?
– Jag har rätt bra relation till branschtidningarna efter min tid som klubbordförande. Så uppfattar jag det i alla fall. Det är en relation som är nödvändig även om vi kanske inte alltid delar samma åsikt.

Hur ser framtiden ut?
– Vad framtiden har i sitt sköte får framtiden utvisa. Jag är en sådan person som tar dagen som den kommer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev